Νέα από τον Άγιο Θωμά Βοιωτίας

διάσωση ελαφιού

Δεν υπάρχουν σχόλια
---------Τρίτη 13 Μαΐου-2014
  • Ενα ελάφι έπεσε στο κανάλι του Μόρνου και οι συγχωριανοί μας ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες. 
    Η ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) ειδοποιήθηκε από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, πως ένα ελάφι έχει πέσει και έχει παγιδευτεί μέσα σε ακάλυπτο κανάλι του Μόρνου, σε περιοχή κοντά στον Αγιο Θωμά.
    Η παγίδα μέσα στην οποία έπεσε το άτυχο ελάφι, ήταν ένα μεγάλο ανοιχτό κανάλι, στο ύψος του εδάφους, το οποίο διασχίζει μια μεγάλη αγροτοδασική περιοχή, εντελώς ακάλυπτο.
    Στο σημείο συγκεντρώθηκαν, άνθρωποι του Δασαρχείου Θηβών, κάτοικοι της περιοχής και οι άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ. Όλοι μαζί έβγαλαν το ελάφι από το κανάλι και το ξάπλωσαν στο πλάι του χωραφιού. Η κτηνίατρος Ελένη Φωτοπούλου, μετά από επικοινωνία που είχε με την κυρία Κομνηνού από την Κτηνιατρική του ΑΠΘ, χορήγησε στο ελάφι αντιβίωση και υγρά. Το ελαφάκι, αφού ξεπέρασε το πρώτο σοκ, σηκώθηκε και περπάτησε λίγο ανάμεσα στις ελιές του χωραφιού, όμως οι μώλωπες και οι πληγές που είχε στα πόδια του, το ανάγκασαν να ξανακάτσει σε μια άκρη του κτήματος. Οι άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ το άφησαν να ξεκουραστεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του, και έμειναν να το επιτηρούν για πολλές ώρες. Το ελαφάκι πέρασε σε αυτό το σημείο σχεδόν όλο το βράδυ, και σήμερα το πρωί, η ΑΝΙΜΑ ειδοποιήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής πως επιτέλους σηκώθηκε μόνο του και έφυγε. 


    ...    ...   


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Στείλε είδηση και κουτσομπολιό.
Δεν υπόσχομαι ότι θα το εμφανίσω.